miercuri, 2 septembrie 2009

Jurnal de campanie – Capitolul 5


Peste 10.000 de persoane informate despre „Copilăria în siguranţă”

Peste 10.000 de părinţi, bunici şi profesori aflaţi pe litoral în luna august au primit informaţii despre măsurile pe care le pot lua pentru prevenirea dispariţiei minorilor, precum şi pentru creşterea siguranţei copiilor în timpul navigării pe Internet, în cadrul campaniei „Copilăria în siguranţă”.

Voluntarii campaniei, studenţi de la Universitatea Ovidius din Constanţa, alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, au împărţit timp de trei săptămâni materiale informative gratuite sub formă de evantai conţinând sfaturi utile pentru părinţi şi copii şi au vizitat taberele de elevi de pe litoral explicând pe înţelesul copiilor cum se pot apăra în faţa potenţialelor pericole din viaţa reală şi online.

De asemenea, la fiecare final de săptămână, au fost difuzate concursuri radio prin care li se cerea persoanelor aflate pe plajă să răspundă la întrebări privind principalele acţiuni pe care părinţii trebuie să le ia pentru protecţia copiilor.

Atât copiii din taberele şcolare, cât şi câştigătorii concursurilor radio au primit premii constând în tricouri şi şepci ale campaniei „Copilăria în siguranţă”.

Toate materialele distribuite în perioada campaniei au promovat totodată şi numerele de urgenţă 112 şi 116 000, pentru apeluri gratuite în caz de dispariţie a unui copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu