joi, 20 august 2009

Jurnal de campanie - Capitolul 3

Doar unul din 10 părinţi ar suna la 116000 pentru sesizarea dispariţiei unui copil

Dacă ar constata că nu-şi mai găsesc copilul pe plajă, în supermarket sau alte zone aglomerate, părinţii şi bunicii ar intra în panică şi foarte târziu ar apela la poliţie pentru a semnala pierderea minorului. Mai mult, aceştia nu ştiu că există un număr de telefon special pentru astfel de sesizări. Aceasta este prima concluzie la care au ajuns voluntarii campaniei „Copilăria în siguranţă”, în urma interacţiunii cu persoanele aflate pe litoral.
Studenţii de la Universitatea Ovidius din Constanţa au distribuit la sfârşitul săptămânii trecute ghiduri de informare pentru prevenirea dispariţiei minorilor şi de educare pentru creşterea siguranţei pe Internet, în cadrul campaniei „Copilăria în siguranţă”. Cu această ocazie, tinerii au încercat să afle şi cât de pregătiţi sunt părinţii în cazul în care şi-ar pierde copilul.
Astfel, raportat la zece persoane, doar trei ar suna imediat la poliţie şi doar o persoană ar apela numărul unic gratuit pentru sesizarea dispariţiei copiilor.
Numărul de telefon 116000 este număr european unic şi gratuit de semnalare a dispariţiei minorilor. În acest moment, numărul este valabil în 10 ţări membre Uniunii Europene: România, Belgia, Franţa, Italia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia şi Slovacia. Apelul este preluat local de către personalul specializat al organizaţiei din ţara respectivă. Aceasta cooperează la nivel naţional şi internaţional cu poliţia şi cu alte organizaţii similare cu scopul dedicat de a găsi copiii dispăruţi.
Autorităţile recomandă apelarea numărului 116000 imediat după constatarea dispariţiei unui copil, ştiut fiind faptul că eficienţa în astfel de cazuri este mai mare dacă se acţionează în primele ore de la dispariţie.
Campania „Copilăria în siguranţă” promovează numărul 116000, oferind totodată în materialele informative câteva sfaturi esenţiale pentru prevenirea dispariţiei unui copil, precum şi pentru creşterea siguranţei în timpul navigării pe Internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu