vineri, 14 august 2009

Campanie asociată - "Omul cu două feţe"


În cadrul acţiunilor din taberele şcolare ale voluntarilor campaniei "Copilăria în siguranţă", specialiştii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au oferit tinerilor prezenţi în tabără şi informaţii privind fenomenul traficului de persoane, parte a campaniei "Omul cu două feţe".

Sub sloganul „Tu contezi”, campania „Omul cu două feţe”, lansată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, promovează mesajul „Traficul de persoane se poate ascunde în spatele unei feţe prietenoase”. Obiectivul campaniei constă în creşterea conştientizării la nivel naţional cu privire la riscurile asociate traficului de persoane în varianta exploatării sexuale.

Astfel, au fost prezentate riscurile asociate traficului de persoane, sfaturi utile pentru a nu cădea în capcana traficanţilor de carne vie şi numărul de Tel Verde 0 800 800 678 pe care îl pot apela persoanele aflate în cazul în care se confruntă cu astfel de situaţii.

De asemenea, au fost organizate concursuri tematice cu premii constând în materiale promoţionale şi au fost distribuite afişe şi pliante din cadrul campaniei „Omul cu două feţe”.

Activităţile desfăşurate la 2 Mai şi Eforie Sud se înscriu în prima etapă de derulare a campaniei „Omul cu două feţe” ce vizează sesiuni de informare în taberele şcolare, urmând ca în a doua etapă, să se deruleze acţiuni de prevenire a traficului de persoane în unităţile de învăţământ.

Coordonatorul Organizaţiei Salvaţi Copiii Constanţa, aflat la întâlnirea cu copiii din tabere, a transmis informaţii referitoare la exploatarea copilului prin muncă şi combaterea formelor de exploatare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu