vineri, 14 august 2009

Jurnal de campanie - Capitolul 2

"Copilăria în siguranţă" în tabere şcolare

Campania „Copilăria în siguranţă” a continuat la sfârşitul săptămânii în taberele şcolare de pe litoral. Astfel, voluntarii campaniei, împreună cu reprezentanţii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, au vizitat taberele din 2 Mai şi Eforie Sud pentru a le explica profesorilor şi copiilor măsurile care pot fi luate pentru prevenirea dispariţiei minorilor şi pentru creşterea siguranţei online.

În acest context poliţiştii recomandă părinţilor să supravegheze copiii mai ales în zonele aglomerate, să nu-i trimită singuri la cumpărături mai ales pe timp de noapte, să fie siguri că minorul îşi cunoaşte numele, adresa şi numărul de telefon de acasă şi nu acceptă să însoţească persoane necunoscute în diverse locaţii, indiferent de pretextele pe care acestea le invocă. În ceea ce priveşte siguranţa copiilor care utilizează Internet-ul s-a recomandat minorilor să nu furnizeze datele personale şi adresa celor pe care îi cunosc on-line şi să nu stabilească întâlniri cu aceştia fără încuviinţarea părinţilor.

De asemenea, tinerii au fost recompensaţi cu şepci şi tricouri inscripţionate cu numărul de telefon gratuit 116 000 pentru sesizarea dispariţiilor de minori şi adresa site-ului de Internet www.copiidisparuti.ro/lectii .

La final, copiii aflaţi în taberele şcolare de pe litoral s-au alăturat campaniei „Copilăria în siguranţă”, oferindu-se să îi însoţească pe voluntarii campaniei în acţiunea de distribuţie a materialelor informative părinţilor şi bunicilor aflaţi pe plajele din staţiunile 2 Mai şi Eforie Sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu